Tidningshuvud 300 px

 

KirunaTidningen, Adolf Hedinsvägen 58, 98133 Kiruna
Tel: 0980-80581. E-post: kiruna.tidningen@kiruna.nu 

Det lönar sig att prenumerera. Som prenumerant får du ett års läsning, tio nummer, för 475 kronor.


Tidningsföreningen är inte bara KirunaTidningen. Vi har också ambitionen att erbjuda våra läsare annat som skrivs i, eller om, våra trakter och givetvis till bästa möjliga pris.

Så här köper du böcker av oss:
Böckerna finns att köpa på KirunaTidningens redaktion, Kulturhuset, gamla Östermalmsskolan. 

Våra öppettider är måndag-torsdag 9-12, 13-15 och fredag 9-12.

Böckerna kan också beställas på telefon 805 81 eller via e-post till: kiruna.tidningen@kiruna.nu
Alla priser är inklusive moms. Vid beställning tillkommer frakt. Hur stor den bli beror på boken/böckernas tyngd, men det vi kan lova är att vi alltid väljer det billigaste alternativet.

Produktkatalog

Finnmarken brinner – Ruija palla. Gunnar Kieri
Finnmarken brinner – Ruija palla. Gunnar KieriFörstora bild
Finnmarken brinner – Ruija palla. Gunnar Kieri
144 sidor, pris: 190 kronor.
 

"Det är den svåra värken i vänstra armen som får Isak att minnas, där han nedbäddad i risslan med renskinn under och fårskinnsfäll över sig, färdas norrut i månljuset. Himlen är stjärnklar. Han förnimmer hur de långa hårstråna i fällen kittlar i näsan och även skymmer sikten men han kan ändå se hela himlavalvet, stjärnorna, månen och ett svagt norrsken nära horisonten. I den framglidande slädens rörelser längs spåret över markens ojämnheter har han invaggats i ett allt överskuggande lugn."

Så börjar Gunnar Kieris fjärde fristående del i hans historiska romanserie om människorna på Nordkalotten, där de tidigare böckerna är Pil med järnskodd spets (1990), Färden mot Jukkasjärvi (1993) samt När tranorna vänder åter (1998).

Finnmarken brinner – Ruija Pallaa, som Tidningsföreningen i Kiruna är mycket stolt över att nu kunna ge ut, berättar om Isak, född i fjällvärldens Sevuvuoma, knekt i Torne kompani, som är på väg hem från svensk-ryska kriget 1808 till soldattorpet i Kaulinranta på östra sidan av Torneälven.I romanen berättar Gunnar Kieri om livet i denna nordliga landsända och om hur Isak och många andra tornedalingar söker sig till Norge där havet är fullt av fisk.

"Ruija pallaa", sa de som blev kvar i Tornedalen när de såg norrskenet ila nära horisonten i norr.


Tillbaka