Tidningshuvud 300 px

 

KirunaTidningen, Adolf Hedinsvägen 58, 98133 Kiruna
Tel: 0980-80581. E-post: kiruna.tidningen@kiruna.nu 

Det lönar sig att prenumerera. Som prenumerant får du ett års läsning, tio nummer, för 475 kronor.


Tidningsföreningen är inte bara KirunaTidningen. Vi har också ambitionen att erbjuda våra läsare annat som skrivs i, eller om, våra trakter och givetvis till bästa möjliga pris.

Så här köper du böcker av oss:
Böckerna finns att köpa på KirunaTidningens redaktion, Kulturhuset, gamla Östermalmsskolan. 

Våra öppettider är måndag-torsdag 9-12, 13-15 och fredag 9-12.

Böckerna kan också beställas på telefon 805 81 eller via e-post till: kiruna.tidningen@kiruna.nu
Alla priser är inklusive moms. Vid beställning tillkommer frakt. Hur stor den bli beror på boken/böckernas tyngd, men det vi kan lova är att vi alltid väljer det billigaste alternativet.

Produktkatalog

Företagarna – 100 år i Kiruna
Företagarna – 100 år i KirunaFörstora bild
Företagarna – 100 år i Kiruna
Boken om Kirunas företagare, 88 sidor, pris: 265 kronor.
 

Under hela 2010 firade Företagarna Kiruna 100 år som organisation. Som en del i detta ingår också boken Företagarna – 100 år i Kiruna, producerad av Kjell Törmä. Där berättas organisationen Företagarna Kirunas historia, men framför allt berättar Kirunas företagare själva om sin egen historia.
Där finns förstås kända namn som Yngve Bergqvist, Per-Olof Karlsson och Jenny Söderström, men också många som kanske inte alla Kirunabor känner till.
Läsarna får möta bland andra Gunnar Olofsson, som lanserade Kirunaslipen och som i rollen som ord­förande för Företagarna – eller SHIO som organisationen hette tidigare – spelat en viktig roll för näringslivet, inte bara i Kiruna utan i hela länet.
I boken möter läsaren också den unge Magnus Fredriksson som driver världens troligen minsta film­bolag, Thomas Rönnqvist som banade väg för den privata vården i Kiruna, pizzeria- och caféägaren Ali Charour som lämnade Libanon för ett tryggare liv i Kiruna, Lise Benberg som hittat balansen både i livet och yrkeslivet i sin yogastudio och Roland Henriksson som upptäckte tystnaden. Och många, många fler.

Det är en blandning av unga och äldre, kvinnor och män, företagare från landsbygden och staden som tillsammans ger en bild av den mångfald som finns inom näringslivet i kommunen.


Tillbaka