Tidningshuvud 300 px

 

KirunaTidningen, Adolf Hedinsvägen 58, 98133 Kiruna
Tel: 0980-80581. E-post: kiruna.tidningen@kiruna.nu 

Det lönar sig att prenumerera.Som prenumerant får du ett års läsning, tio nummer, för 475 kronor.


Kieribok

Kieris mest hyllade verk

samlade i en roman

KirunaTidningen Förlag är stolta över att nu presentera vår sjunde bok, en samlingsroman med Gunnar Kieris tre kanske mest hyllade verk, böcker som sedan länge varit slutsålda och i stort sett omöjliga att få tag i.
Aldrig tidigare har Tornedalens och Malmfältens historia skildrats som i den historiska romanserie som författaren Gunnar Kieri arbetade med i tio års tid. En serie som i denna bok fått samlings­namnet I knektens öga.

Den börjar med romanen Pil med järnskodd spets (1990), där vi får följa knekten Antti från Kaulin­ranta i Tornedalen. Det är mitten av 1600-talet och efter att i fem år varit med i Karl X Gustavs krig mot Polen har Antti beordrats att tjänstgöra i bröderna Mommas gruvor och bruk i Tornedalen och Malmfälten.

Även sonen Antti tvingas att bli knekt och om hans öden handlar den andra boken i serien, Färden mot Jukkasjärvi (1993). I den avslutande delen, När tranorna vänder åter (1998),  får vi följa den tredje generationen knektar i samma familj. Det är Nils son Pekka, som får uppleva ett rikt och ofta hårt liv i världshändelsernas centrum.

Du köper boken av oss för 229 kronor.


Köpinformation

Boken säljs hos KirunaTidningen, gamla Östermalmsskolan. 
Den går också att beställa på telefon 0980-805 81.
Eller via e-post till:  kiruna.tidningen@kiruna.nu
OBS! Vid beställning tillkommer frakt.

Redaktionen har stängt 21 juni - 5 augusti.
Därefter öppet måndag-torsdag 9-12, 13-15 och fredag 9-12.